Oliën & vetten

 

Al onze margarines en bak-en-braadproducten zijn zuiver plantaardig en op basis van palmvet, kokosvet, zonnebloemolie, sojaolie, olijfolie etc.

Wist u dat...?

 • Anders dan dierlijke vetten zijn plantaardige vetten van nature cholesterol vrij en passen daarmee uitstekend in een cholesterolvrij of cholesterolarm dieet.
 • De oliën en vetten zijn niet chemisch gehard of omgeësterd, niet genetisch gemanipuleerd, als emulgator wordt gentech vrije sojalecithine gebruikt.
 • Er wordt geen gebruik gemaakt van melk en/of melkbestanddelen en is daardoor geschikt voor mensen met een koemelkallergie en/of lactose-intolerantie.
 • Bij al onze margarines wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige conserveermiddelen om de houdbaarheid te verlengen. Door het toevoegen van citroensap wordt de ph-waarde verlaagd waardoor de margarine langer houdbaar blijft.

In ons assortiment hebben wij de Provamel Bio Soja bakken en smeren, Fertilia Bio margarine, Natufood halvarine, halvarine met 30% olijfolie, Natufood margarine, bak en braad, Eden Wedena margarine, Aman Prana cocosoliën.
Demeter boeren roomboter.

Eveneens  hebben wij een uitgelezen gamma oliën in ons assortiment.
Al onze oliën zijn biologisch of Eko en van eerste koude persing zodat alle waardevolle stoffen volledig bewaard zijn gebleven. Ter bescherming van licht zijn ze in donkere glazen flessen verpakt.

Tarwekiemolie, lijnzaadolie, zoete amandelolie, Budwig lynolaxolie, Natufood omega 3-6-9 olie en omega 3 olie, Aman Prana walnootolie.
Fertilia biologische frituurolie, Fertilia sesamolie, zonnebloemolie High Oleïc en saffloerolie.
Fertilia biologische Spaanse olijfolie, milde olijfolie en Toscaanse olijfolie. De biologische olijfolie van Salvagno.
Ook verkopen wij de zeer hoogwaardige olijfolie van Barbàra uit Sicilië. Voor deze olie worden de olijven met de hand geplukt (niet uit de boom geslagen of mechanisch geschud) waardoor alleen de rijpe en beste olijven handmatig geselecteerd worden. Dit resulteert in een zeer smaakvolle olie met een zuurgehalte van nog geen 0,1% !  Deze olie heeft al drie maal de internationale prijs in Zürich gewonnen als beste olijfolie en is gedecoreerd met vele medailles.
Tevens verkopen wij ook de biologische olijfolie van Aman Prana: Verde Salud.

De producten van Aman Prana nemen een zeer bijzondere plaats in, in ons assortiment oliën en vetten.

Voor meer informatie over Aman Prana, kunt u hier verder lezen.

In ons assortiment voeren wij o.a.:

 • Diverse Okinawa Omega 3/6/7/9: een uitgebalanceerde totaalformule met voldoende beschermstoffen (vitamine E en carotenen) tegen oxidatie en veroudering.
 • Reeds 9 verschillende smaken waarvan 4 met Perilla olie, waaronder de nieuwe Detox-Perilla variant !
 • Extra vierge Cocosolie  en Palmpitolie in grote en kleine verpakking: 0 % transvetten.  Lekker op brood maar je bakt er ook héérlijke frietjes in.  Een zeer stabiele olie op hoge temperaturen. Anti-bacterieel, anti-viraal, anti-schimmel.
 • De voordeligere  Koko-Vita van Aman Prana hebben wij ook in ons assortiment.
 • Extra vierge Rode palmolie : rijkste bron aan vitamine E en carotenen, verrijkt je keuken met een aparte smaak
 • Extra vierge Cocos met olijfolie en Extra vierge Cocos met olijf- en palmolie
 • Bio-Tarwekiemen : rijke bron aan mineralen, vitaminen, vezels en anti-oxidanten. Heerlijk in yoghurt , muesli, pasta, salades,…
 • Verkrijgbaar in 2 versies : rauw  (100 % levende enzymen) en veredeld (thermisch ontbitterd maar niet geroosterd)
 • Bio-Kokosvezels: glutenvrij, minder calorieën en meer dan het dubbele aan vezels voor een vlotte stoelgang. Tevens bevatten deze vezels geen schadelijk fytinezuur, irriterende gluten en het schadelijke cyanide die wel in tarwezemelen voorkomen. Lekker in fruitsap, milkshakes, gebak, etc.

Tip! Voor recepten zie www.noble-house.tk

 

Ook verkopen wij het Qi-board, snijplank voor in iedere keuken!
Elke snijplank van Qi-board heeft een unieke vorm en houtstructuur en is gemaakt van de kamferlaurier. De snijplank is antimicrobieel en veel energie! Bewust en met liefde je eten klaarmaken? Vraag in onze winkel voor meer informatie!

Tevens leveren wij de Qi-board-onderhoudsolie voor deze snijplanken zodat de snijplank bacterievrij blijft.