Vitamines & voedingssupplementen

 

Vitamines, mineralen en voedingssupplementen
Om fit en gezond te blijven hebben we goede en gevarieerde voeding nodig. Onze voeding voorziet ons van belangrijke voedingsstoffen zoals koolhydraten, vetten en eiwitten maar ook vitaminen en mineralen. Deze zijn onmisbaar voor het lichaam. Vitaminen kunnen meestal het best functioneren in combinatie met mineralen. Vitaminen hebben een belangrijke functie bij vele chemische processen in ons lichaam. Daardoor zijn ze essentieel bij de bescherming tegen ziekten en aandoeningen en voor een gezonde groei en ontwikkeling. Vitaminen worden niet door ons lichaam zelf aangemaakt en zullen dus meestal via de voeding het lichaam binnenkomen. Een volwaardig en evenwichtig samengesteld voedselpakket is derhalve heel belangrijk voor onze gezondheid, omdat anders tekorten kunnen ontstaan.

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waaronder het moeilijk of onmogelijk is om voldoende vitaminen in te nemen en op te nemen door alleen maar normaal te eten. Als men ziek is of bijvoorbeeld net geopereerd is, kan het zijn dat de behoefte aan vitaminen groter is, welke je dan extra moet innemen.

Let op: Het gebruik van vitaminen kan een goede voeding niet vervangen, en kunnen een gezond lichaam alleen in stand houden als er ook andere, voornamelijk uit het voedsel afkomstige, voedingsstoffen (eiwitten, vetten, koolhydraten) en mineralen aanwezig zijn.

Hooikoorts en allergie
Allergie is een aandoening waarbij het immuunsysteem van het lichaam abnormaal reageert op één of meerdere stoffen, allergenen genaamd, en daarvoor afweerstoffen aanmaakt. Het afweersysteem is bedoeld om elementen die niet in het lichaam horen, zoals bijvoorbeeld microben, op te ruimen. Bij een allergie wordt een reactie opgewekt tegen stoffen waarbij zo’n reactie niet hoort op te treden, zoals bijvoorbeeld voedingsstoffen en stuifmeel. Deze reactie veroorzaakt klachten, zoals een loopneus, tranende ogen, jeuk of benauwdheid. Voorbeelden van allergenen zijn stuifmeelkorrels, huidschilfers van dieren, uitwerpselen van huisstofmijt, schimmelsporen of voedselbestanddelen.

Wij voeren een assortiment van homeopatische- en fytotherapeutische producten, o.a. Solgar, Bloem allerfleur, Vitotaal, Pollinosan, Luffeel, Hooicure, Hooyfree, Alticon, Santil, diverse neussprays etc.
Verder bieden wij een ruim assortiment aan vitamines, mineralen, fytotherapeutische producten en voedingssupplementen van o.a. Solgar, Orthica, Essential Organics, Pool plus, Now, Biotics, AOV, Goodlife, Optimax, Axium, Wapiti, Quotiz, Funciomed, VP vitalize products, Vitotaal, Lucovitaal, Marcus Rohrer, Salus, Bional, Bio-strath, Zell H3, Probiotica, Best Choise, Pharma Nord, Treedo-glucosamine en chondroïtine, Sambucol, Menocool, El Mare, Visolie en Omega 3-6-9, DistibutieCare, Vascu vitaal, Parmalux en nog vele andere merken. Al wat niet op voorraad is, is binnen 24 uur leverbaar.

 

Mocht u vragen hebben over een van deze producten, dan helpen bij u graag verder. Bel ons op 043-3212776 of mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Even langskomen in onze winkel mag natuurlijk ook.