Homeopathie & fytotherapie

 

Homeopathie en Fytotherapie
Sinds mensenheugenis worden er planten gebruikt voor de genezing van ziekten. In de loop van vele eeuwen heeft men hier omtrent een grote kennis verkregen van de werking van geneeskrachtige planten. Ongeveer 3000 jaar voor Christus legden  Sumeriërs al behandelwijzen en recepten in spijkerschrift vast op kleitabletten, vervolgens zochten de Oude Grieken en middeleeuwse  kloosterlingen onophoudelijk naar de geneeskrachtige werkingen van planten.

 

Tegenwoordig staat deze vorm van geneeskunde weer volop in de belangstelling, evenals de homeopathie, (die buiten planten ook nog gebruik maakt van mineralen en secreties van dieren en insecten). Vaak is de kennis van de werkzame bestanddelen uit de plantaardige geneesmiddelen gestoeld op eeuwenlange ervaringen van Indianenculturen in Noord- en Zuid-Amerika, de Chinese kruidengeneeskunde en de Ayurvedische geneeskunde uit India. Hieraan is kennis van de Europese kruidengeneeskunde toegevoegd.
Door de moderne technieken en enorme kennis is men steeds beter in staat om de werkzame stoffen uit planten te analyseren. De meeste kruidenpreparaten worden steeds meer gestandaardiseerd op hun werkzame bestanddelen. Met deze standaardisatie kan men garanderen hoeveel werkzame stof een tinctuur of capsule bevat van de betreffende geneeskrachtige plant. 

Een wezenlijk kenmerk van de homeopathische geneeswijze is ook het centraal stellen van de patiënt in plaats van de aandoening.  Deze benadering week en wijkt nog steeds af van de heersende opvattingen dat het symptoom behandeld of genezen dient te worden maar niet de oorzaak. Het homeopathische middel doet niets anders dan de natuurlijke afweer en genezing van het lichaam te stimuleren. Het lichaam wordt in een toestand gebracht waarin het zich zelf kan genezen.

In onze winkel verkopen wij het hele fytotherapeutisch assortiment van Vitotaal, verder zijn wij ruim gesorteerd in de fytotherapeutica en homeopatische geneesmiddelen van o.a. Solgar, Lucovitaal, Pflüger, Dr. Vogel, Optimax, Steigerwald, VSM, Heel, Bonusan, Zonnegoud, Bloem, Boiron, Weleda, Soria, Best Choice, Beehealth propolis producten, Pharma Nord, Bional, Treedo, Sambucol, Districare, Maria Treben, Wapiti, enz. Al wat niet op voorraad is, is de volgende dag leverbaar.

Voor meer informatie over wat homeopathische en fytotherapeutische middelen voor u kunnen betekenen, helpen wij u graag verder. Bel ons op 043-3212776 of mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Even langskomen in onze winkel mag natuurlijk ook en is ook praktischer. We kunnen u dan aan de hand van de verschillende producten een duidelijker beeld geven over deze producten.