Etherische oliën & aromatherapie

 

Etherische oliën, essentiële oliën, vluchtige oliën of aromatische oliën zijn vluchtige vloeistoffen die de volledige levenskracht bevatten van de planten waaraan ze onttrokken zijn. Ze hebben meestal een aangename geur.

Van oudsher worden de aromatische oliën gebruikt om hun geneeskrachtige werking, voor mentale stimulering en om het leven te veraangenamen. Elk plantenaroma heeft zijn specifieke eigenschappen die op een milde wijze op een of meerdere organen van het lichaam inwerken.

Er bestaan een kleine 500 verschillende soorten natuurlijke essentiële oliën. Ongeveer de helft hiervan is verkrijgbaar in de handel en heeft zijn therapeutische waarde bewezen.

Zuivere onversneden etherische oliën zijn over het algemeen niet goedkoop. Hun synthetisch nagemaakte variant wel, maar hier is geen enkel therapeutisch effect van te verwachten, zelfs hun geurkrachtig aroma laat te wensen over. Het moge duidelijk zijn dat ze de “chi” missen, de wezenlijke levenskracht van de plant. Het woord ‘essentieel’ (wezenlijk) wijst niet alleen op de zuiverheid die ze bezitten, maar duidt vooral op het feit dat het om de kern, de levenskracht gaat, bij de Chinezen “chi” genaamd.

Gelukkig zijn niet alle oliën duur en liggen de meest verkrijgbare oliën binnen het bereik van velen. Men moet wel opletten bij aanschaf van deze oliën of ze wel 100% zuiver zijn, natuurlijk, ongemengd en niet aangelengd zijn. Let dus op garantie die merken u kunnen bieden. De opbrengst van etherische oliën verschilt enorm per soort, van wel 0,01% tot 10% per plant! Roos, oranjebloesem en jasmijn zijn zo kostbaar dat de achter slot en grendel worden bewaard. 

Bij de merken die wij voeren van Sjankara en Chi  kunt u vertrouwen op een kwalitatief hoogwaardig product. Kom in de winkel eens kijken naar ons assortiment van etherische oliën en vraag gerust naar de mogelijkheden.

Naast Sjankara en Chi hebben wij ook nog in ons assortiment de Tea Tree van Thursday Plantation en producten van Jacob Hooy, Aromed en Marlinex. Andere merken waar onder Volatile zijn op bestelling ook leverbaar binnen 24 uur.