Ayurveda

 

Het staat vast dat ayurveda een van ‘s werelds oudste geneeskundige disciplines is, getuige het bestaan van medische literatuur in pre-vedisch Sanskriet, van voor de 7e eeuw v.Chr. De Indiase wijzen hadden al een vrij uitgebreide theorie ontwikkeld over gezondheid en ziekte, fysiologie en bewustzijn, geneesmiddelen en dieet. Deze theorie was gebaseerd op nauwkeurige, uitvoerige waarnemingen van symptomen en hun differentiatie en classificatie door middel van empirische en meetbare procedures, zoals de ontleding van dieren en ook mensen.

De ontwikkeling hiervan als een gezondheidszorgsysteem kende een lange donkere periode, van de 13e eeuw n.Chr. tot bijna aan de 20e eeuw. Als traditionele discipline werd de ayurveda echter van generatie op generatie doorgegeven, en al die tijd is het blijven bestaan als een levend systeem. Tegenwoordig geniet het ondersteuning van de overheid, door middel van opleidingen en hulpprojecten, met als doel een steviger wetenschappelijke onderbouwing op te stellen door middel van geavanceerd onderzoek naar actieve principes.

In veel streken is het algemeen bekend dat ayurveda geneeskrachtige therapieën biedt voor leveraandoeningen en andere problemen waarvoor de moderne medische wetenschap nog niets gevonden heeft dat de effectiviteit van ayurveda-therapieën ook maar kan benaderen.
Voor diegenen die het gebruik moeten afbouwen van zeer toxische of reactieve medicijnen tegen astmatische bronchitis, reumatoïde artritis, diabetes mellitus of andere chronische aandoeningen, biedt ayurveda relatief veilige eerste-lijn-alternatieven.

Over Ayurveda is veel geschreven en de mogelijkheden zijn groot. Indien u meer informatie wenst over Ayurveda en hoe deze geneeskundige discipline u verder kan helpen, kunt u het beste langs komen in onze winkel. Ook op het internet kunt u meer informatie terug vinden. (opent in een nieuw venster)

Wij hebben een groot assortiment Ayuvedische geneesmiddelen op voorraad van Holistic Health Products, Holisan, Himalaya. Andere merken en specialité ’s zijn binnen 24 uur leverbaar.