Haarverzorging en haarverf

 

Haarverzorging
Een goede shampoo reinigt het haar en de hoofdhuid op een milde manier en laat de hoofdhuid zoveel mogelijk intact zonder deze op een agressieve manier te sterk te ontvetten met zeep.
Een zeer haar en hoofdhuidvriendelijke serie is de Phyto lijn. Voor elk haarprobleem en hoofdhuid is er een aangepast product.
Verder voeren wij de merken nog met het BDIH keurmerk van Dr. Hauschka, Herbelle, Chello, Urtekram (Ecocert gecertificeerd), Aloë Vera, Weleda, Dr. Vogel, Zarqa, Dermolin, Cruydhof etc.

 

Haarverf

Steeds meer mensen kunnen de gangbare synthetische haarverven niet meer verdragen. Dit uit zich in een lichte vorm van huiduitslag tot heftige eczeematische huiduitslag. Hevige jeuk op de hoofdhuid en in het gezicht. Om een haarverf 100% te laten dekken op grijs haar zijn er nogal wat chemische hulptroepen nodig. Juist deze agressieve stoffen moet je dus zien te vermijden. Zo bevaten Naturtint-Reflex Color en Tints of Nature geen van deze schadelijke stoffen, o.a. Ammonia, Resorcinol, Parabenen, PPD’s (Para Phenylenediamines, de kleurpigmenten). De Europese norm voor PPD’s zijn <6%. Chemische haarverf  bevat doorgaans 4 – 4,5% PPD’s. Deze haarverven bevatten een gemiddelde van 0,6% PPD’s ( dat is 0,01 – 2% van de toegestane hoeveelheid en afhankelijk van de gekozen haarkleurverf).

Loop eens binnen in onze winkel en vraag naar de legio aan producten die wij in ons assortiment hebben opgenomen. Wij vertellen u graag meer hierover.