Glutenvrije producten

 

Gluten is een eiwit en de  “lijm-”stof in tarwe, gerst, rogge, haver, kamut en spelt. Het zijn kleine onderdeeltjes van deze graaneiwitten.
Bij mensen die coeliakie hebben veroorzaakt voeding die gluten bevat, een beschadiging van het dunne darm slijmvlies. De reactie die de gluten op de darmwand hebben zijn van zo’n invloed dat de dunne darm niet naar behoren kan functioneren. Daardoor kunnen niet alle benodigde voedingsstoffen door het lichaam worden opgenomen. Er ontstaat zo o.a. een tekort aan vitaminen en ijzer. Niet opgenomen bouwstoffen verlaten met de ontlasting weer het lichaam.

De enige manier om deze klachten te voorkomen of bestrijden is het volgen van een strikt dieet waarin geen van bovengenoemde granen voor komt. Dit is het glutenvrije dieet. Dankzij dit dieet herstelt het dunne darmslijmvlies zich, en na enkele maanden of jaren neemt de dunne darm weer alle voedingsstoffen op die het lichaam nodig heeft. Het dieet moet wel levenslang gevolgd worden, anders komen de klachten terug.

Voor dit dieet hebben wij een uitgebreid assortiment glutenvrije artikelen.

  • O.a. brood, broodjes, croissants, crackers, muesli, peperkoek, koekjes, versnaperingen, stokbrood, ciabatta, div. meelsoorten, pasta’s, diepvriesproducten, bier van Schär, Proceli, Ton Kwakman, Schnitzer, Hammermühle, Drei Pauli, Sanavi, Solena, Glutafin, Teff, Abonet, Wasa, Johannusmolen, Valpiform, Heron Foods etc.
  • In de diepvries glutenvrije snacks van Ton Kwakman o.a. frikandellen, kroketten, bitterballen, quiche’s , pizza’s, bladerdeeg, saucijzenbroodjes etc.
  • Voor extra vezels Fibrex of de Aman Prana Koksveszels. Deze kokosvezels bevatten geen schadelijk fytinezuur, irriterende gluten en het schadelijke cyanide die normaal gesproken wel in tarwezemelen voorkomen.

Mocht u vragen hebben over een van deze producten, dan helpen bij u graag verder. Bel ons op 043-3212776 of mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Even langskomen in onze winkel mag natuurlijk ook.