Natuurvoedingswinkel wint terrein

Week 12-2009

Steeds meer mensen kiezen voor duurzaam en biologisch eten. Ook de natuurvoedingswinkel wint aan populariteit en daar zijn verschillende redenen voor. Allereerst de enorme keuze aan biologische specialiteiten. Een gemiddelde supermarkt verkoopt slechts 100 biologische producten, terwijl de natuurvoedingswinkel gemiddeld 3.000 biologische producten in het schap heeft staan.

 

Wat we ook vaak horen als argument voor de natuurvoedingswinkel is de persoonlijke benadering en deskundig advies. De natuurvoedingswinkel kent de achtergronden van de biologische landbouw en weet veel over de invloed van voeding op de gezondheid. Een heel opvallende reden die klanten noemen bij hun voorkeur voor de natuurvoedingswinkel is dat men biologisch daar 'meer biologisch' vindt dan in de supermarkt.

 

Dat vertrouwen is veel waard en wordt door de echte natuurvoedingswinkel dan ook gekoesterd: u vindt in de natuurvoedingswinkel vrijwel uitsluitend biologische producten, altijd herkenbaar aan de aanduiding biologisch en het EKO-keurmerk. De natuurvoedingswinkel verkoopt ook steeds meer streekproducten, maar alleen als deze biologisch zijn. Wat misschien de belangrijkste reden is voor de opmars van de natuurvoedingswinkel is dat ze steeds toegankelijker wordt. Alleen het afgelopen jaar al zijn bijna 60 Natuurwinkels in een nieuw jasje gestoken en zijn 10 nieuwe winkels geopend. Er verschijnen steeds meer biologische supermarkten met grote versafdelingen, waar wekelijks duizenden consumenten hun biologische boodschappen doen. De meest recente nieuwe biologische supermarkt is net geopend in hartje Amsterdam, tegenover de Stopera, aan het Waterlooplein. Heeft de natuurvoedingswinkel geen last van de financiële crisis? Gek genoeg is daar helemaal niets van te merken. Veel winkels melden dat begin 2009 de vraag naar biologische producten zelfs meer is gegroeid dan in de maanden daarvoor. Het lijkt erop dat veel mensen juist nu bewust kiezen voor lekker, eerlijk, duurzaam en biologisch eten. Het enige waar we tekort aan hebben zijn ondernemers die een natuurvoedingswinkel willen starten. Eigen marktonderzoek heeft laten zien dat er op 60 plaatsen in Nederland ruimte is voor een nieuwe biologische supermarkt. Iets voor u? Surf dan eens naar www.stichtingpbs.nl/biowinkel.html

 

Terug naar Nieuws & Weetjes